به گزارش خبرنگار مهر، محیط زیست سالم یکی از نعمات الهی و بخشی از نظام خلقت بوده که ریشه در جهان بینی توحیدی دارد؛ یعنی جهان و هر آنچه که در اوست، تصویری از قدرت خداوند واحد است. به همین دلیل است که در اسلام هرگونه رفتاری که منجر به فساد در عرصه محیط زیست شود نهی شده است؛ چرا که خداوند بارها در قرآن کریم درباره ایجاد فساد در روی زمین هشدار داده است.
در رابطه با نگهداری و حراست طبیعت آیات و روایات متعددی موجود است از جمله روایتی از پبامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) که فرمودند: نخل را نسوزانید و آن را در آب غرق نکنید، درخت بارور را قطع نکنید و زراعت را به آتش نکشید؛ زیرا شما نمیدانید شاید در آینده به آن نیازمند شوید. و حضرت علی (علیه السلام) در نهج البلاغه میفرماید: نگاه به سبزه شادمانی میآورد.
از طرفی نه تنها دین اسلام مخالفتی با تفریح و نشاط ندارد بلکه به آن توصیه و سفارش میکند؛ پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) میفرمایند: «تفریح داشته باشید همانا من ناراحتم که در دین شما خستگی و بی نشاطی باشد».
همچنین میفرمایند: «عاقل ساعات خود را به چهار بخش تقسیم میکند؛ ساعتی برای عبادت خداوند و ساعتی برای محاسبه نفس و ساعتی برای تفکر در مخلوقات خداوند و ساعتی برای تفریح و بهره مندی از حلال های خداوند».
از بهترین تفریحات نیز حضور در طبیعت و استفاده از نعمات و زیباییهای خداوند متعال است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0