به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از کتاب الگوی سیاست ورزی، ۲۲ گفتار از نخبگان چهره انقلاب پیرامون شاخصههای سیاست ورزی شهید رئیسی امروز سه شنبه سی ام اردیبهشت با حضور حجت الاسلام محمد قمی در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
حجت الاسلام سید علی موسوی مسئول پژوهشکده باقرالعلوم در این نشست با اشاره به لزوم خوانش علمی و روش مند از شهید رئیسی گفت: اگر به دنبال این هستیم پدیده جدید در حوزه دانشی برای سیاست ورزی خلق کنیم باید بر همین تجربهها خوانش جدید داشته باشیم. به عبارت دیگر پژوهشکده باقر العلوم لازم میداند مسیر دانش را از راه مطالعه و نقد و ارزیابی دنیای غرب به سمت مدلهای تجربه شده امروز انقلاب اسلامی برگرداند.
وی تصریح کرد: ۲۱ گفتار از بزرگان جبهه انقلاب را در این کتاب قرار دادیم که بعد از چند نشست علمی و تدوین به صورت کتاب شکل گرفت. در نوع پرداخت به شهید جمهور سعی شد از ساحت خاطره و تاریخ و عاطفه به ساحت علمی و روشمند و مؤثر در جامعه آینده برای سیاست ورزی حرکت کنیم.
بسیاری از رویهها و فرهنگسازی ها در دولت رئیسی در حال کاشته شدن بود
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت شهید رئیسی نیز به اهمیت پرداختن به ابعاد دیگری از شهید رئیسی پرداخت و بیان کرد: ضرورت پرداختن به موضوعات عدمی و نظری در خصوص سبک و روش شیوه حکمرانی مضاعف است، همچنین که ضرورتی دیگری برای مدل حکمرانی و نوع و ساخت حکمرانی اسلامی داریم. اگر تمدن نوین اسلامیای که رهبر انقلاب طرح کردند در مرحله سوم مانده باشد، لازم است اسم و ظرافتهای دولت اسلامی را کشف و پیاده کنیم.
وی افزود: امروز نه در مقام نظر و نه پیاده سازی، الگوی روشنی که به شیوه علمی ثبت و ضبط شده باشد را نداریم. سیره امثال رجاییها و بهشتیها و جامعترین الگوی روز که چند سالی ریاست قوه قضائیه و چند سال مجریه را برعهده داشت را در اختیار داریم.
سخنگوی دولت شهید رئیسی تصریح کرد: بسیاری از مفهوم سازی ها، رویه سازی ها و فرهنگ سازی ها در دولت در مرحله کاشت بود و به برداشت نرسیده بود. این مدل به تأیید رهبر انقلاب چه در دوره حیات و چه بعد شهادت رسیده است.
بهادری جهرمی اصل کار انتشار کتاب را واجب و ضروری دانست و اضافه کرد: بیشتر آثاری که اخیراً در نمایشگاه کتاب نیز چند عنوان رونمایی شد ناظر به حوزه خاطره نگاری است و امثال تولید این آثار ضرورت دارد اما جنس کار علمی و پژوهشی نیز حساسیت و اهمیت دارد.
شهید رئیسی به عنوان دولتمرد امتناعهایی را پیش روی خود میدید
حجت الاسلام مجتبی نامخواه نیز به عنوان ناقد در این نشست با اشاره به نکاتی از پیام رهبر انقلاب در شهادت شهید رئیسی بیان کرد: ما با کارگزاری مواجه بودیم که اغلب ویژگی های مثبت برای یک سیاستمدار رسمی را داشت با این حال در مقام دولتمرد امتناعهایی را پیش روی خود میدید.
وی افزود: شاید مهمترین دستاورد برای معدل فکری جریان انقلاب از این امتناعها، وجود ویژگیها و خصال مثبت بدون اندیشیدن به پیچیدگیهای دولت در شخصیت شهید رئیسی باشد.
اگر به مقام دولت سازی و ساختار پیچیده آن در زیست سیاسی شهید رئیسی نیاندیشم ویژگی خصال فردی اگرچه موجب عاقبت بخیری خواهد شد ولی امتناعهای تاریخی دولت سازی را پیش روی ما نمیگشاید.
در جریان شکل گیری تمدن اسلامی شهید رئیسی بر قله دولت سازی ایستاد
میثم لطیفی معاون رئیس جمهور شهید نیز در صحبتهایی با بیان اینکه شهید رئیسی سیادت در سیاست داشت بیان کرد: خیلیها سیاست ورزی میکنند و حتی اگر بپذیریم مسیر درستی را انتخاب کردند ولی سیادت در سیاست چیز دیگری است. او پهلوان سپهر سیاست بود اما از این قدرت بی محابا استفاده نکرد. پروندهها در اختیار او بود ولی دم بر نمیاورد. خودش بزرگ قضاوت و قضاست ولی در پروندههایی که ظلمی بر خود و نزدیکانش صورت گرفته از چهارچوب خارج نمیشد.
وی تصریح کرد: الگوی سیاست ورزی او مبتنی بر دیانت ورزی است، با سیاست مداری مواجهیم که به مقام فقاهت و اجتهاد رسیده، در مناصبی بوده که نیازمند مرحله اجتهاد است و با این تجربه وارد قوه مجریه شده است. اگر در پنج مرحلهای که رهبر انقلاب در فرایند تمدن اسلامی صحبت کرده اند قله نظام سازی را شهید بهشتی بدانیم در مرحله دولت سازی قله شهید رئیسی است که با تجربه وارد عرصهای شد که پیچیدگیهای خاص خود را داشت. امیدوارم اقدامات به چاپ کتاب بسنده نشود و این گونه محتواها مبنای تدریس در دانشگاه و حوزه علمیه باشد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0